Gnocchi so smotanovo-špenátovou omáčkou

Ingrediencie:

pre 2 osoby, príprava 20 minút 

  • 500 g zemiakových gnocchi (chladené alebo trvanlivé)

  • 200–250 g mrazeného sekaného špenátu

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 150 ml smotany na varenie

  • 50 g strúhaného parmezánu

  • 1 PL oleja alebo masla

  • soľ, čierne korenie podľa chuti

  • paradajky a bazalka na dozdobenie (voliteľne)

Postup prípravy:

  1. Gnocchi uvar vo vriacej osolenej vode – keď vyplávajú na povrch sú hotové. Sceď ich a odlož bokom.
  2. Omáčka zo špenátu:

    • Na väčšej panvici rozohrej maslo alebo olej.

    • Pridaj pretlačený cesnak a krátko opeč.

    • Prisyp mrazený špenát (netreba rozmrazovať vopred), miešaj, kým sa úplne neroztopí a prehreje.

    • Prisyp parmezán a miešaj, kým sa neroztopí a nevznikne krémová omáčka.

    • Pridaj smotanu, osol, okoreň a ochuť štipkou muškátového orieška
  3. Uvarené gnocchi pridaj priamo do panvice s omáčkou, premiešaj a nechaj ešte 1–2 minúty prehriať.

 

Ďalšie nápady na podávanie:

    • S pridaným proteínom: Opeč si k tomu na kocky nakrájané kuracie prsia, slaninu, alebo opečené tofu.

    • Zapečená verzia: Gnocchi so špenátovou omáčkou nasyp do zapekacej misy, posyp syrom a zapeč 10 minút pri 200 °C.