500 g zemiakových gnocchi (chladené alebo trvanlivé)
200–250 g mrazeného sekaného špenátu
2 strúčiky cesnaku
150 ml smotany na varenie
50 g strúhaného parmezánu
1 PL oleja alebo masla
soľ, čierne korenie podľa chuti
paradajky a bazalka na dozdobenie (voliteľne)
Omáčka zo špenátu:
Na väčšej panvici rozohrej maslo alebo olej.
Pridaj pretlačený cesnak a krátko opeč.
Prisyp mrazený špenát (netreba rozmrazovať vopred), miešaj, kým sa úplne neroztopí a prehreje.
Prisyp parmezán a miešaj, kým sa neroztopí a nevznikne krémová omáčka.
S pridaným proteínom: Opeč si k tomu na kocky nakrájané kuracie prsia, slaninu, alebo opečené tofu.
Zapečená verzia: Gnocchi so špenátovou omáčkou nasyp do zapekacej misy, posyp syrom a zapeč 10 minút pri 200 °C.